Foto: Arkiv

Se videoklippet her

OSLO/KRISTIANSAND: Da Trond Giske fylte 40 år i går, sto gratulantene i kø. Men da han ville ha en god klem av partikamerat Jens Stoltenberg, tviholdt Jens på verdigheten og holdt seg tilbake.

Statsministeren trakk seg tydelig unna da Giske lente seg frem for å få en klem, og det endte med en nestenklem i løse luften, skriver VG i dag.

— Menn og klemming er et klart generasjonsfenomen, der det er mer naturlig for unge å gi en klem. Det har også noe med nærhet å gjøre. I visse miljøer skal man klemme uansett, det er politisk korrekt, sier en sexolog avisen har snakket med.

— Jeg moret meg da jeg så det på tv, det var en ganske morsom seanse, humrer ordfører i Kristiansand, Jan Oddvar Skisland til fvn.no.

Selv har ordføreren et avslappet forhold til å klemme andre menn.

— Klemmer du selv andre menn?

— Det kommer selvsagt an på situasjonen, men jo, jeg gjør jo det, og blant kamerater er det jo naturlig å gi hverandre en klem, sier han.

Ordføreren mener det er tydelig at det har skjedd en utvikling på klemmefronten.

— Jeg har jo en gutt på 20, han og kompisene klemmer jo hverandre. Det var ikke mange menn jeg hadde fått en klem av for bare 8-10 år siden, og jeg så f.eks. aldri min far klemme en annen mann.

— Men det er jo lettere å gi klemmer til damer, selvsagt, smiler Skisland.

Både Dagfinn Høybråten (KrF) og Jan Tore Sanner (H) er erklærte klemmere. Det er også vanlig at politikere og regjeringsmedlemmer klemmer hverandre.

— Kjell Magne Bondevik er en klemmete fyr, og jeg klemte til og med Gudmund Hernes, sier Kristin Clemet til VG.

Hun tror Stoltenbergs avventende holdning til Giskes klemmeønske kan skyldes at statsministeren har forskjellige regler på klemming av gutter og jenter.

Debatten på fvn.no er i gang: Vi er jo også jegere og hanndyr, og derfor markerer vi oss også overfor hverandre. Da blir det ofte snodig å skulle klisse på hverandre, skriver Jan Eivind Gregersen.

Hva mener du? Er det ok for menn å klemme hverandre?

DISKUTÉR HER: