KRISTIANSAND: — Mannen skal ha tilbudt 16-åringen å overnatte i hans lugar da hun ikke hadde noe sted å sove, sier politiadvokat Ernst Ragnar Pfaff til fvn.no.

Jenta hevder i politiavhør at mannen har presset en eller flere fingre inn i endetarmsåpningen hennes mens han mastruberte seg selv. Den nå 17 år gamle jenta har forklart at hun lå og sov på lugaren til 32-åringen da overgrepet startet. Mannen er også tiltalt for å ha slikket jenta på brystene og ført hånden hennes bort på hans penis.

— De to kjente ikke hverandre fra før, og ble kjent på overfarten fra Danmark til Norge. Mannen hadde da leid en stor lugar hvor jenta valgte å overnatte. Overgrepet skal ha startet mens jenta sov, forklarer Pfaff.

Statsadvokaten henviser til Straffelovens § 192b som omhandler seksuell omgang med noen som er bevisstløs eller ikke kan motsette seg handlingen.

Ifølge Pfaff hadde jenta drukket noe alkohol, men var ikke påvirket av andre rusmidler. Hun har forklart at hun var for redd til å motsette seg overgrepet.

33-åringen nekter for å ha forgrepet seg på den da 16 år gamle jenta. Overfarten fra Danmark til Norge skjedde 25 november i fjor.

Det understrekes i tiltalebeslutningen at den fornærmede vil kreve erstatning eller oppreisning.

Den kommende rettsaken er berammet til februar neste år.