TVEDESTRAND: — FN-lotteriet er gratis, åpen for alle og inneholder gevinster på hvert lodd. Gevinsten består av et hverdagsløfte som skal være med å bidra til å oppnå tusenårsmålene, sier informasjonskonsulent i tusenårsmålkampanjen, Siri Wendelborg, i en pressemelding.

I sommer reiser FN-lotteriet, drevet av tusenårsmålkampanjen, land og strand rundt i sommer-Norge i håp om å sette fokus på og innfri tusenårsmålene.

FNs tusenårsmål er vedtatt av alle verdens ledere med det overordnede formål å halvere fattigdom innen 2015. FN-lotteriet besøker Risør trebåtfestival og torvet allerede i morgen, torsdag. Der vil båtfolket få anledning til å være med å innfri målene.

Vil halvere fattigdom

— Sommeren 2007 er vi halvveis til 2015. Det er året da tusenårsmålene skal være nådd, skriver informasjonskonsulent i tusenårsmålkampanjen, Siri Wendelborg, i en pressemelding.

Men ifølge Wendelborg, så haster det. I begynnelsen av juli ble den siste statusrapporten om tusenårsmålene lagt fram av FNs generalsekretær Ban Ki-moon i Genève. Rapporten viser at målet er langt fra nådd.

Langt fra å nå målene Hovedkonklusjonen i rapporten er at verden ikke er i rute når det gjelder det å nå FNs tusenårsmål, men at målet er mulig å oppnå dersom innsatsen økes.

En undersøkelse utført av danske Cabinét Research A/S viser at nordmenn er lite informert om situasjonen i utviklingsland, men at hele 9 av 10 nordmenn er villige til å gjøre en innsats for å bekjempe fattigdom i verden.

Nå satser FN-lotteriet på å finne noen av dem blant båtfolket i Risør.