VEGÅRSHEI: Blant 1.279 innbyggere over 18 år har kun 21 personer betalingsanmerkninger — altså er det 1,64 prosent av vegårsheiingene som har betalingsanmerkninger.

Dette er en prosentandel som holder til sjetteplass blant landets 427 kommuner, viser en oversikt Nettavisen presenterer.

— Det betyr at vi har fortsatt den gode tradisjonen fra før, vi er flinke til å betale regninger på Vegårshei, sier ordfører Maja Twedt Berli til fvn.no.

Hun tror det er mange grunner til den gode vanen.

— Mye av det ligger i kulturen. Vegårsheiingen er forsiktig, ærlig og redelig, sier Berli.

Hun forteller at det for eksempel er mulig å betale en samleregningen for det man handler over en periode på den lokale matbutikken.

En annen årsak ligger i det nære lokalsamfunnet, tror Berli.

— De fleste kjenner hverandre her. Med lokale forhold så er det også lettere gjennom dialog å få en ordning i stedet for å la det gå til inkasso, sier Berli.

Til sammenligning ligger Kristiansand på 197. plass, med 2.293 betalingsanmerkninger blant 56.692 innbyggere. Dette gir en prosentandel på 4,04 prosent.

Sirdal er nærmest Vegårshei blant Agder-fylkene med en niendeplass, men etter det må man et stykke ned på lista for å finne neste. Nærmere sagt på 74. plass, der Marnardal havner. Neste stopp er 84. plass og Kvinesdal.

Deretter kommer Evje og Hornnes på 92. med Lyngdal like etter på en 93. plass.