DELTA I DEBATTEN HER.

KRISTIANSAND: Debatten som ble utløst etter at det ble kjent at gutter må tisse sittende ved Dvergsnes skole , ser ikke ut til å ha noen ende. Nå kaster Demokratenes Vidar Kleppe seg inn i debatten, og han er svært lite fornøyd med tissepåbudet.

— Dette er like tåpelig som da Øystein Djupedal ville nekte skoleungene å synge for maten. Da tok vi affære, og det synes jeg vi bør gjøre nå også, sier Kleppe.

Kleppe mener sittende tissing er helt unaturlig for gutter, og at guttene bør få lov til å tisse slik som de selv vil.

— Det er forskjell på jenter og gutter, og jeg vil si det er en menneskerett å få tisse slik som menn har gjort i generasjoner, sier Kristiansands-politikeren.

Gitt beskjed til Skisland

— Jeg har sendt en sms til ordføreren og gitt beskjed om at dette må tas opp i formannskapsmøtet neste onsdag, sier Kleppe.

— Hvis det er det at skolen har fellestoalett som er årsaken til at guttene må sitte, så må vi finne en løsning slik at de får adskilte toaletter, fortsetter Kleppe.

Ordfører Jan Oddvar Skisland ønsker ikke å ta noe standpunkt til om gutter bør sitte eller stå og tisse.

— Det har jeg ingen formening om foreløpig, men Vidar Kleppe skal få et svar når vi møtes i formannskapet til onsdag, sier Skisland.

- Er denne saken så viktig at en politisk behandling er nødvendig?

— Vel, det er jeg litt i tvil om. Men saken har jo fått mye oppmerksomhet, så jeg kan love Vidar Kleppe at saken vil få en skikkelig og saklig behandling, sier ordføreren.