KVINESDAL: Deltakere på Quart— og Hovefestivalen, samt Offshore VM i Arendal skal denne sommeren få servert herlig og sunn bondekost fra Kvinesdal.

Den lille bedriften, "Bakkereinan" holder til på Haugland Gård i Kvinesdal og baserer seg på å produsere lokal, kortreist, sunn og naturlig hjemmelaget mat. Bøndene Alf, Nina og Stein Arve Haugland er drivkreftene bak prosjektet, og i den senere tida har de opplevd stor suksess med sine produkter. I helgen deltok de blant annet på Bøndenes Marked under Matstreif-festivalen i Oslo, hvor de hadde sin egen stand. Og der fikk de besøk av både Bjarne Haakon Hansen, Karita Bekkemellem og Terje Riis Johansen.

— Bjarne Håkon Hansen var svært begeistret for både fleskepannekakene og grillpølsene våre! sier Stein Arve Haugland fra Kvinesdal.

Glade dyr Gjengen fra Kvinesdal fikk mye oppmerksomhet under Matstreif og solgte over 2000 pannekaker! Ellers stod både hamburgere, pølser, gårdspizza og spekemat på menyen. "Bekkereinan" produserer også en egen frilansvin.

— Det som er felles for alle produktene er at de er hjemmelaget og kommer fra spesielle dyr med en spesiell historie. Alle dyrene vi bruker plukker vi selv ut, og det er en forutsetning at de har hatt et godt liv. Vi bruker gamle storferaser og kun griser som har gått ute i det fri og fått mosjon og trening. Da blir kjøttet ekstra godt, forklarer Haugland.

Festival-mat Han, onkelen Alf og kona Nina har travle tider foran seg. Den stadig voksende bedriften skal i sommer servere mat både på Hovefestivalen i Arendal, Quartfestivalen i Kristiansand og Offshore-VM i Arendal. Der skal de selge tradisjonelle hamburgere, grillpølser og pizza, som garantert skal komme fra "glade" dyr.

Stein Are Haugland er ikke i tvil om at også festivalfolket vil sette pris på den sunne maten, som tar dobbelt så lang tid å produsere som annen mat.

— Vi produserer for fullt nå! Det er hektisk, men jeg tror det kommer til å slå an på festivalene. Vi solgte mat på Quartfestivalen i fjor også, og det gikk veldig bra, forsikrer den glade bonden fra Kvinesdal.

Stor interesse I sommer får de selvfølgelig inn ekstra folk som skal hjelpe til med produksjon og salg. I tillegg hjelper slakter, Jens Eide godt. Og det er stor sannsynlighet for at vi får se mye til "glad-maten" fra Kvinesdal fremover. Flere restauranter har meldt sin interesse for det gode kjøttet, og bedriften satser på å øke produksjonen ytterligere i fremtiden.