KRISTIANSAND: Magne Storaker i Agder politidistrikt, som leder SO-teamet som håndterer seksuelle overgrep, bekrefter at det skal ha vært en seksuell krenkelse av en jente under bading i sørenden av Fiskåvannet mandag.

— Noen gutter i 13-14-årsalderen har gått langt over grensen i sin «mobbelek» med en jevnaldrende jente. Ute i vannet skal de ha forsøkt å dra av jentas badebukse. Noe har skjedd med jenta nedentil, men det er uvisst hva. Siden det skjedde under vann, er det ikke lett for andre enn guttene selv å forklare hva det var, sier Storaker.

Holdt fast

13-åringens venninne ble holdt fast av andre gutter og kunne ikke komme henne til unnsetning ute i vannet. Hun ble avhørt av politiet i går.

Den 13 år gamle jenta som er fornærmet i saken, var til undersøkelse på voldtektsmottaket på legevakten tirsdag formiddag. Hun ble også avhørt av politiet.

— Resultatene fra de sakkyndige kommer først om en måneds tid. Det kan avklare noe om hva som skjedde, sier Storaker.

— Siden vi har med barn å gjøre, kan dette uansett ikke bli noen straffesak. Andre instanser må ta seg av dette videre, i tillegg til vår bekymringssamtale, sier Storaker.

— Tre gutter vil bli kalt inn til politiet over helgen for en bekymringssamtale sammen med sine foresatte i kjølvannet av det som skal ha skjedd på badeplassen, sier etterforskningsleder Rune Strømsvåg ved Vågsbygd politistasjon.

Ampert

Onsdag mottok politiet i Vågsbygd en anmeldelse for vold mot en av disse tre guttene.

Politiet rykket ut med en patrulje til området rundt en ungdomsskole i Vågsbygd kort etter klokken 14 tirsdag.

— Vi fikk melding om at det var amper stemning på skolen. Da vår patrulje kom opp, hadde det roet seg, sier Strømsvåg.

Bakgrunnen for legemsfornærmelsen mot den unge gutten, skal være hendelsen i Fiskåvannet kvelden før.

— Vi mottok i går en anmeldelse for vold mot en ung gutt i Vågsbygd. Han skal ha blitt tatt tak i av voksne personer ved 14-tiden tirsdag. Det skal være snakk om en legemsfornærmelse. Mer kan jeg ikke si. Vi etterforsker saken videre, sier etterforskningsleder Rune Strømsvåg ved Vågsbygd politistasjon.

Rektor ved skolen bekrefter at den ampre stemningen på skolen hadde med denne saken å gjøre. Ulike parter satt samtidig i møte i forbindelse med saken.

Møte på skolen

Ledelsen på skolen reagerte spontant tirsdag morgen da de fikk beskjed om hendelsen som hadde skjedd mellom elever på ungdomsskolen. Pp-tjeneste, helsesøster, kontaktlærere, skoledirektør og foreldrene til de to jentene ble kalt inn til møte.

— Når foreldre og elever på vår skole har opplevd så dramatiske ting, er det vår plikt å stille opp og gi dem all den hjelp vi kan, sier rektor.

Onsdag satt de i samtaler med elever stort sett hele dagen for å forhindre rykter.