SØGNE: — Jøss, så bra, var Sturla Olav Gahre reaksjon på utfallet av gårsdagens rettsak. De tre ransmennene fikk henholdvis ett år, ett år og tre måneder og ett år og fire måneder.

Bakgrunnen for straffen var også for to av mennene to andre lovbrudd. Det første et innbrudd begått på Hånes i Kristiansand 23. februar i år. Her skal de ha brutt opp et vindu i en bolig. Alarmen ble ved denne anledningen utløst før de to fikk tid til å få med seg noe fra huset.

15. mars skal de to også ha hatt med seg en kvinnelig medhjelper og stjålet en ryggsekk med kontanter, klær, bankkort og et videokamera fra 23 år gamle Krezten Risli på Narvesen i Markensgate.

Iført finlandshetter ranet de kiosken i Søgne med en gassdrevet pistol. På under en meters avstand rettet de våpenet mot hodet til den ansatte i kiosken. Ransutbyttet ble 2500 kroner i kontanter

— Jeg håpet de ville få en straff som tilsa det de gjorde, og at de ikke bare slapp billig unna som mange andre, sier Gahre.

Gahre opplyste at den unge kvinnelige ansatte som ble utsatt for det grove ranet var raskt tilbake på jobb. Men særlig for hennes del setter Gahre pris på fengselsdommen.

— Det var flott hvordan politiet tok det såpass alvorlig, fikk tak i ransmennene raskt, og at de har blitt skikkelig dømt, sier Gahre.