BYKLE: – Vi er blitt varslet om flere glatte strekninger på riksvei 9, hovedsakelig nord og sør for Bykle. Våre entreprenører ble varslet i 17-tiden, og holder fortsatt på med strøing og salting, sier Leif Christensen, trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen.

Han har fått opplyst fra flere bilister at det har kommet nedbør øverst i Setesdal, som har fryst på bakken. Statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe ved Meteorologisk institutt, opplyser at temperaturen ved Hovden i kveld har lagt rundt nullpunktet.

– Det har vært så glatt at enkelte bilister har valgt å stanse opp for å vente til strøbilene har passert, sier Christensen ved Vegtrafikksentralen.

Tidligere tirsdag ettermiddag, ble også mannskaper kalt ut til fylkesvei 904 i Flekkefjord etter melding om underkjølt regn. Det samme gjelder fylkesvei 351 i Åseral, der entreprenører ved 19.30-tiden var i ferd med å strø.

Statsmeteorolog Alsvik Walløe sier at det stort sett er for mildt på Sørlandet tirsdag kveld til at det vil bli glatt i sørlige strøk.

– Byglandsfjord har 5 plussgrader, Sirdal har 2 grader. Det er likevel enkelte «søkk» i terrenget der det kan bli kaldere. I Gjerstad er det for eksempel 3–4 minusgrader i kveld, sier Alsvik Walløe.