Her har politiet pågrepet en av de to gjerningsmennene. Foto: Jan Oddvar Eide
En bussjåfør er tatt med til legevakten etter at han ble forsøkt ranet torsdag formiddag. Foto: Jan Oddvar Eide

KRISTIANSAND: Meldingen om ransforsøket kom klokka 11.13. En drøy time seinere ble to mistenkte gjerningspersoner pågrepet.

– Bussjåføren ble slått i ansiktet. Han ble ikke alvorlig skadet, men tas hånd om av helsepersonell, sier operasjonsleder Lars Hyberg i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

15 og 17 år

Politiet lette etter gjerningspersonene i området ved Vardåsveien og Snehvitbakken på Søm.

Politiet tok beslag av en bag og to poser i forbindelse med pågripelsen. Foto: Jan Oddvar Eide

– De forsvant fra stedet til fots. Politiet søker i området med en hundepatrulje og bilpatruljer, sa Hyberg like etter hendelsen.

Klokka 12.19 ble to gutter på 15 og 17 år pågrepet i nærområdet.

Det er uklart om ranerne fikk med seg noen verdisaker fra stedet.

Dette er politiets hundepatrulje som pågrep den ene personen. Fra venstre Trond-Cato Gjøvland, Leif Erik Garthus og politihunden Lax. Foto: Jan Oddvar Eide

Fikk spor

Det var politihunden Lax som sørget for at gjerningsmennene ikke var på frifot mer enn cirka en time.

Han fikk nemlig teft av den ene gjerningsmannen, og sporet ham opp slik at polititjenestemennene kunne pågripe vedkommende.

Blåveis

Bussjåføren blir tatt hånd om av Nettbuss. Han befinner seg på legevakten og beskrives som kraftig forslått. Han skal ha pådratt seg en solid blåveis, og er naturlig nok preget av hendelsen.

Politiet har bedt Nettbuss om å få ut overvåkningsvideoen i bussen.

Ambulanse og tre politipatruljer var raskt på stedet da M3 ble forsøkt ranet ved busstoppet Snehvitbakken i Vardåsveien torsdag klokken 11.13. Foto: Tipser

Vitner

Etterforskningsleder Petter Sandell ved Kristiansand politistasjon, sier til Fædrelandsvennen at de to guttene som er pågrepet er kjent av politiet fra tidligere.

– Personene er 15 og 17 år. Begge er fra Kristiansand og siktet for ran eller medvirkning til det. Vi er nå i kontakt med barnevernet for å bestemme hva som skal skje med den yngste. Så vurderer vi nå fengsling av den eldste. Det vil bli avgjort fredag, sier han.

Politiet er ikke ferdig med avhør av alle vitnene.

– Vi har avhørt vitner, men ønsker ikke å gå i detalj om dette nå. Sjåføren blir avhørt av politiet og i form til det. Han kommer hit nå, sier Sandell like før klokka 15 torsdag.