— Håpet mitt er at vi er i mål innen utgangen av desember, sier styreleder i Sentrumsforeningen i Tvedestrand, Teresa Seierstad.Fra dør til dør

Sammen med resten av styremedlemmene har hun den sist tiden besøkt butikker, håndverkere, gårdeiere og næringsdrivende i sentrum for å sanke medlemmer til Sentrumsforeningen. Mens det tidligere har vist seg litt vanskelig å få folk til å melde seg inn i foreningen, sier Teresa Seierstad at det nå ser ut til å ha løsnet.

— Folk er i grunnen veldig positive, og jeg tror den runden vi nå har hatt har vært oppklarende. Det har vært en del misforståelser som det var nødvendig å klare opp i før vi kunne komme videre, og det føler jeg vi nå har gjort, sier hun, og legger til at det blant annet har vært viktig å presisere at dette ikke er en videreføring av handelsstandsforeningen.

— Dette er et helt nytt konsept med et langt bredere arbeidsfelt.Må ha 80 prosent

Til nå har rundt 60 prosent av de potensielle medlemmene meldt seg inn i Sentrumsforeningen, og det synes Teresa Seierstad er bra. Spesielt synes hun det er positivt at flere av de som har valgt å stå utenfor handelsstandsforeningen nå har meldt seg inn i Sentrumsforeningen.

Samtidig er Teresa kjapp til å påpeke at foreningen må ha med seg enda noen flere for å kunne gå ut å annonsere etter en person som skal ha ansvaret for den daglige driften av foreningen.

— Vi trenger 80 prosent oppslutning for å få dette til, og det har jeg absolutt håp om at vi skal klare. I løpet av denne uken vil vi gjøre nye fremstøt for å få det nødvendige antallet medlemmer. Det hadde vært trist om noen få skulle ødelegge for alle de andre som gjennom å tegne medlemskap har signalisert at de ønsker at noe skal skje i byen vår, sier Teresa.

Hun sier målet er å kunne annonsere etter en «sentrumsleder» rett over nyttår.Roser kommunen

Tvedestrand kommune har helt siden starten stilt seg positiv til at det etableres en Sentrumsforening i Tvedestrand, og kommunestyret bevilget nylig 55.000 kroner til foreningen. Forutsetningen for å kunne bruke pengene er imidlertid at det tegner seg nok medlemmer. Teresa Seierstad roser kommunens engasjement.

— Det er svært inspirerende å møte en slik velvilje fra kommunens side. Ikke minst har næringskonsulenten støttet opp og bidratt med mange tips om hvor vi kan få oppstartingsmidler og lignende. også dialogen med administrasjonssjefen og ordføreren har vært veldig positiv, sier hun.

Og er det noen som ennå ikke har meldt seg inn i Sentrumsforeningen, tar Teresa Seierstad gjerne i mot en positiv melding på faxen. Nummeret er 37 16 31 32.