Vedtaket innebærer også at Kragsgata 48 b skal bygges om for å gi plass til legesenteret og helsestasjonen.

Mange hadde forventet at dette forslaget, som blant annet innebærer at heisatkomsten fra Frydendal til Frydenborg må sløyfes, ville bli møtt med protester. Dette ikke minst fordi nettopp denne gode løsningen rent tilgjengelighetsmessig var et viktig premiss i forbindelse med valg av utbygging på Frydenborg.Flaggbærer

Formannskapet hadde imidlertid en annen oppfatning. Flaggbærer for vedtaket, som var helt i overensstemmelse med innstillingen, var Laila Skarheim.

¿I 20 år minst har vi diskutert samling av administrasjonen . Dette er en lykkelig løsning, hevdet hun og sa dette om heien:

¿Tanken er god, men jeg sier nei til heis. Vi har ikke 390.000 til å bruke i årlige driftskostnader til en slik heis.Målt avstanden

Laila Skarheim kunne også fortelle at hun hadde fått målt avstanden fra alderssenteret på Tjenna til Rima 1000 og sammenlignet denne med avstanden fra det nye Frydenborgsenteret til Kiwi. Vel og merke uten bruk av heis. I følge hennes tall var avstanden cirka 580 meter fra Frydenborg til butikk, mens den fra leilighetene på Tjenna til butikk var drøyt 100 meter kortere.Krevde mot

¿Da faller argumentasjonen om at det er avstanden som gjør det nødvendig med heis, hevdet hun.

A-partirepresentanten understreket også, som flere andre, viktigheten av å kunne tilby A-etaten og trygdekontoret gode lokaliteter. Hvis så ikke skjedde kunne tilbudet i Risør lett bli svekket, mente hun og la til:

¿Vi bør gjøre det nå, det blir ikke billigere med åra!

Ordfører Lars Lauvhjell hevdet det så absolutt krevde en viss grad av mot å lansere et forslag om samling av kommunale etater på kommunehuset når det er så mange andre tunge byggesaker som er aktuelle.

¿På den annen side må vi gjøre noe for å forbedre tingene. Dette vi nå tenker å gjøre blir bedre ikke bare for dem som skal drive kommunen, men også for dem som skal bruke kommunens tilbud.Steingrunn

Lauvhjell innrømmet imidlertid at han ikke hadde et helt godt forhold til det å sløyfe heisen. Hans appell til helse og sosialsjefen om å ta ordet, slik at politikerne kunne bli presentert for flere argumenter knyttet til heisen, falt imidlertid på steingrunn.

¿Rådmannens innstilling om å sløyfe heis er også helse og sosialsjefens innstilling, sa nemlig Nils Martin Andersen og han begrunnet sin holdning blant annet med de økonomiske besparelsene. Etter hans skjønn var det dessuten svært viktig at hans etat, som den desidert største, hadde nær kontakt med ¿maktens sentrum¿, altså kommunehuset. Videre trakk han frem nødvendigheten av å kunne tilby de to statlige etatene A-etat og Trygdekontoret gode lokaler.

¿Det er viktig at vi beholder et sterkt trygde og arbeidskontor, sa han.Tyve nye år

Gerd Langmyr (Sp) mente også tiden nå var kommet til å samle etatene.

¿Vi kan ikke snakke om å gjøre dette i tyve nye år, sa hun.

Vedtaket i formannskapet innebærer at helse og sosialadministrasjonen, sosialkontoret og PP-tjenesten nå får et tilbud i et ombygget og påbygget kommunehus. Videre skal helsestasjonen og legesenteret, som i dag holder hus på Tjenna, flyttes til Kragsgata 48 b. De ledige lokale i Tjenna-bygget skal deretter leies ut til trygdekontoret og A-etaten. I tillegg skal Frivillighetssentralen få lokaler her, i og med at deres nåværende oppholdssted, Kragsgata 48 b, overtas av helsestasjonen og legesenteret.