For å se reportasje fra TvSør klikk på linken nederst i artikkelen.

KRISTIANSAND: — Velkommen alle sammen til Julius' fødselsdag. Julius vet veldig godt hva som skal skje. Han kjenner spenningen, og han er like gal etter presanger som oss, sier dyrepasser Åse Sundbø.

Julius ble 25 år i går. Anledningen ble høytidelig markert i Dyreparken. Der var det gaveoverrekkelse og kake til Julius og resten av familien hans, Bini og Julius junior.

— De får noen t-skjorter, nisselue, ei brusflaske med nøtter i og frukt og bananer, forteller Sundbø.

Gleden var stor da apekattene ble sluppet inn til gavene. De gikk raskt løst på gavene som lagt ut.

— Som dere alle vet er Julius på slankekur. Derfor får han vanligvis ikke bananer. Men i dag har vi gjort et unntak, sier Sundbø.

I fangenskap kan sjimpanser bli over 50 år, så hvis helsa holder blir Julius værende lenge i parken.

Marcel Mohsen har bursdag på samme dag som Julius. Det var billetten til å komme nesten helt inn til den lille sjimpansefamilien. Dyrepasser Åse Sundby tok med seg Marcel inn i Juliusgrotten. Der kunne de studere Julius gjennom gitteret.

— Det er ikke skummelt, men veldig gøy å se Julius, sier Marcel.

— Dette er mye bedre enn å se dem gjennom de tykke vinduene. Slikt opplever man ikke hver dag, supplerer mamma Kristin Mohsen.

Julius har uten tvil vært en svært viktig ambassadør for Dyreparken i sine 25 leveår.

— Julius er en av de tre ting som har betydd mest for Dyreparken. Han er i samme kategori som Kardemomme by og Kaptein Sabeltann, mener administrerende direktør i Kristiansand Dyrepark, Reidar Fuglestad.

Julius har fått både egen sang, bok og tv-serie, og er uten tvil rikskjendis.

— Det er vanskelig å si hvor mye han har betydd for parken økonomisk. Men han er en som virkelig har satt spor etter seg i det norske folk, sier Fuglestad.

Det virket det ikke som Julius tenkte så mye på i går, da han dro av lokket på marsipankaka.

For å se videoen må du ha programmet Windows Media Player.