EVJE OG HORNNES:

Ifølge daglig leder i TVSør, Tor Mjaaland, er situasjonen for TVSør i Setesdal for øyeblikket uklar. Det kan gå flere måneder før sendingene kan sees i nedre Setesdal.

— Vi hadde satset på at Agder Energi gjennom datterselskapet Ella Kommunikasjon skulle stå for tv-utbyggingen i Evje og Hornnes. Vi har samarbeidet med selskapet og Evje og Hornnes kommune i høst og fått et seriøst anbud fra selskapet. For ei uke siden fikk vi beskjed fra Ella Kommunikasjon at det hadde skjedd interne endringer i Agder Energi. Ella skal ikke lenger jobbe på kringkastings-markedet, og er ikke aktuell utbygger av tv i nedre Setesdal, sier Mjaaland.

Mjaaland sier det er en viss mulighet for at et annet Agder Energi-selskap kan komme på banen, men dette blir ikke avklart før på nyåret.

— Det som er beklagelig er at folk i Evje og Hornnes må vente ytterligere på TVSør/TVNorge.Vår mulighet er å avvente situasjonen i Agder Energi, eventuelt få til en avtale med Norkring. Det vil vi ta stilling til like over nyttår. Deretter går det ca tre måneder før vi kan starte sendinger, sier Tor Mjaaland.

Når det gjelder resten av Setesdal, har TVSør ingen konkrete planer for tradisjonelt bakkesendt fjernsyn. Skal selskapet få til noe på steder som Valle, Bykle osv., må det bli gjennom et bredbåndnett. Der kan selskaper som Agder Energi og f. eks. Lyse være aktuelle samarbeidspartnere.

— Men vi er jo litt skuffet over at Agder Energi har tatt den beslutningen de har tatt og at det nå er usikkert om selskapet er en aktuell samarbeidspartner for videre utbygging av sendenettet på Sørlandet, sier Tor Mjaaland.