Mandal: Etter å ha helt i seg en god del liter med øl på et utdrikningslag, havnet mannen i 30-årene i vannet ved Høllen brygge i Søgne i sommer. Han var på vei mot land da han oppdaget to patruljebiler og begynte å svømme utover. Politiet ba ham komme på land, men det ville mannen ikke før en bekjent ba ham om det samme. Mannen ba politiet sette håndjern på seg straks han kom i land, fordi han pleier å bli svært hissig når han møter på politiet. Politiet vurderte at mannen var så sterkt beruset at han var en fare for seg selv. Da han fikk på håndjern, ble han så voldsom at det ble besluttet å sette ham i arresten.

På vei mot patruljebilen måtte mannen føres langs ei smal brygge. Polititjenestemennene mener han forsøkte å skyve dem i vannet, men det har ikke retten funnet bevist. Derimot har retten funnet det bevist at mannen forsøkte å vri seg løs fra grepet til politiet, og at han spyttet den ene av politimennene i ansiktet to ganger.

Fotografier av mannen etter at han ble tatt av politiet, viser at han har flere blåmerker på kroppen. Tingretten uttaler at merkene ikke er verre enn man må forvente hvis arrestanter setter seg sterkt til motverge. Mannen er ikke straffedømt tidligere. Retten mener episoden var for alvorlig til å gi samfunnsstraff.