Han befant seg på stranda på Una Watune i Sri Lanka da flodbølgene rammet Sri Lanka, India, Indonesia og Thailand natt til søndag norsk tid.

– Jeg merket at bølgene kom litt høyere opp, så jeg flyttet bagen min. Så steg plutselig havet, og jeg ble kastet ut av solsenga. De harde tresolsengene slo mot kroppen min. Jeg ble kastet gjennom to gjerder og endte opp i vannbassenget som ligger innenfor stranda, forteller Rommetveit til NRK.

Savnet

Også i Thailand har mange omkommet i flodbølgene, og de materielle skadene er store. En norsk kvinne måtte holde seg fast i takvifta for ikke å bli tatt av flodbølgen på øya, melder TV 2 Nettavisen.

– Hun var på rommet sitt da bølgen kom og blåste døra igjen rett foran henne. Vannet steg til 2 meter i løpet av ti sekunder. Hun måtte holde seg fast i takvifta for ikke å bli revet med, sier Tore Eide, som reiste sammen med kvinnen.

Nordmannen Svend Erik Rasmussen befinner seg i Patong i Thailand og opplyste til TV 2 Nettavisen søndag morgen at flere i hans reisefølge er savnet.

– Hotellet mitt er historie. Alt ble tatt av bølgen, sier Rasmussen.

Løp som gale

Flere nordmenn oppholdt seg på Railay Beach i Thailand da bølgene slo innover stranda med full kraft.

– Vi var i ferd med å gå om bord i en båt, men plutselig ble alt vannet langs stranda sugd ut i havet, forteller Daniel Bodilsen fra Drammen til Dagbladet. Han er på ferie i området sammen med søsteren Maria.

Båten han skulle være med, ble plutselig stående på tørr grunn.

– Så kom den første bølgen innover. Vi la på sprang og løp som gærne innover mot land, forteller Bodilsen.

Vet ingenting

Trær på stranda ble revet opp, bassengområder på hotellene ble knust og vann skylte inn over gatene i Railay Beach.

– Vi har rømt opp på en høyde som ligger omtrent 60-70 meter over havet. Vi sitter her i badebukse og bikini og vet ingenting, sier Bodilsen.