LILLESAND: Nå har både Kvåse Vel og Dagfinn Isefjær sendt klagebrev til Lillesand kommune.

Velforeningen peker på at man i snart åtte år har ventet på en skjermingsplan.

«En av betingelsene som ble satt i forbindelse med konsesjonsbehandlingen, var at skjermingsplan skulle være på plass før anlegget ble tatt i bruk. Etter det vi vet, ga kommunen Isefjærleiren en endelig frist til å fremme og gjennomføre en slik plan innen sesongen 2004. Vi er snart i gang med sesongen 2005. Dette er en hån mot naboer og velforening, at det offentlige setter slike krav uten at de blir fulgt opp,» skriver Torgeir Erdvik i velforeningen.

Han legger til at treneringen av denne saken har ført med seg at naboer har gått lei og til tider føler seg latterliggjort etter omtale i media og av offentlige personer. Erdvik skriver at saken har vært en stor belastning for bomiljøet.

Kvåse Vel krever nå at saken får høy prioritet, slik at man kan få «en sommer med mindre forurensning på Isefjær.»

Dagfinn Isefjær skriver blant annet at sommersesongen nærmer seg med stormskritt. Han har gitt klar melding til kommunen om at fristen for å ha ferdig alle skjermingstiltakene er 1. mai 2005. «Dette har saksbehandler også gitt lovnad om at skal gå i orden, ellers blir leiren stengt i sommer,» skriver Isefjær.