Kjendisen: Solveig Pedersen

— Huset vi bygde i Mauds vei stod ferdig i 1991. Tomtene her var ganske små. Siden vår tomt grenser opp til skogen har vi litt ekstra armslag. For meg som langrennsløper har det vært veldig flott å kunne trene i den fire kilometer lange rundløypa i lysløypa i Jegersberg. Vi var også med på å opparbeide tilslutningsløypa på dugnad, sier hun.

Da Solveig Pedersen i 1992 var med å ta sølv med det norske stafettlaget i Albertville, ble hun samtidig den første kvinnen fra Sørlandet som tok en OL-medalje. Hennes største enkeltprestasjon kom likevel året før under VM i Val di Fiemme, da hun kom inn på en fjerdeplass på 15-kilometeren.

Solveig Pedersen studerer dette året idrettsfag på Høgskolen i Agder, og får i tillegg til familieliv også tid til å trene.

— I dag har vi tre barn på 7, 10 og 15 år. De to eldste har begge vært aktive i I.K. Gimletroll. Jeg føler ikke de må reise så langt for å delta i andre aktiviteter. Barna på Gimlekollen kan boltre seg på et utall av lekeplasser. Bare her i Mauds vei er det fire lekeplasser og en liten fotballbane, sier Solveig Pedersen.

Hun mener Gimlekollen er et rolig og trygt sted å bo for både barn og voksne.

— Det er ikke noen egen butikk på selve Gimlekollen, men det er jo ikke så veldig langt til Rimi på Fagerholt eller Albert Matsenter. Vi er fem i familien, og må uansett i bil når vi handler inn stort, sier hun.