— Vi synes Kongsgård er et veldig bra område å bo i, med variert befolkning og lett tilgang til det meste, forteller Sigbjørn Nedland.

Sammen med kona har han holdt til helt på toppen av heia på Vige siden 1978. Her har de utsikt i alle retninger, og god plass til å boltre seg.

— Det var egentlig veldig tilfeldig at vi havnet her på Kongsgård. Jeg hadde nettopp fått jobb i NRK Sørlandet og vi lette etter et sted å bo. Jeg så et bilde av utsikten fra dette huset, og da vi var og så på huset, ble det helt klart at her skulle vi bo, minnes han med et smil.

— Hvorfor er Kongsgård den beste bydelen, da?

— Det er et veldig fint område, og så er det så kort vei til byen at jeg kan gå til jobb når jeg føler for det. Det er stille og rolig, og så har vi egentlig det vi trenger, med både butikk og post. Jeg savner ikke en bankfilial lenger siden det meste skjer på nettet nå, forteller han, før han fortsetter:

— I tillegg så er det bra med friluftsområder, ei flott strand, og så har vi jo fylkesmuseet. Det er kjempeflott, og det tilbudet benytter vi oss av ofte. De har mange flotte arrangementer og utstillinger, og vi setter stor pris på å ha det i nærområdet, sier Nedland.

Og de landlige omgivelsene gjør at familien Nedland i ny og ne får litt uvanlig besøk.

— Ja, det ligger såpass landlig til at det av og til kommer en elg innom hagen vår ...