KRISTIANSAND: — Dette er en gledelig nyhet for alle sørlendinger. Det er kjempepositivt at Star Tour satser på Sørlandet. Tyrkia er et ypperlig reisemål på ettersesongen for oss sørfra, sier Evy Ann Hummervoll, avdelingsleder i Berg Hansen ferie på Sørlandssenteret.

Første avreise med Star Tour blir 20. august neste år, og sesongen avsluttes i begynnelsen av oktober. Star Tour er ikke i tvil om at Tyrkia fra Kjevik blir en slager.

— Tyrkia er en av sommerens vinnere, og har nå gått forbi Mallorca i popularitet. Totalt reiste over 70.000 nordmenn til kebabens land i sommer, sier daglig leder Jørn Kristiansen i Star Tour.

Med Star Tours nye rute til Tyrkia blir altså sørlendingenes tilbud på sydenturer fra Kjevik utvidet. Men til Tyrkia arrangeres det allerede turer fra Kjevik. Siden 19. mai i år har Lale Tour arrangert direkteflygninger til Alanya. Fly med plass til 175 personer har gått hver onsdag til begynnelsen av juli, samt i september og oktober.

— Vi har hatt kjempegod respons og solgt de fleste plassene. Neste år satser vi for fullt med direkteflygninger i hele sommersesongen, sa daglig leder i Lale Tour, Hilmi Unal til Fædrelandsvennen i starten av juni.

— Er det plass til to selskaper til samme feriemål fra Kjevik?

— Det vil jo tiden vise. Men min holdning er at alle flygninger fra Kjevik er positivt. Vi merker en enorm etterspørsel etter reiser herfra, sier Hummervoll.

Star Tour har imidlertid bestemt seg for å droppe flygningene Kjevik-Kypros, som har vært vanlig på ettersesongen.