Mandal: I tillegg har vi fortsatt en tredje kamerat, en 23 år gammel mandalitt, inne til avhør, forklarer Tor Åge Tronstad, politioverbetjent ved Mandal politistasjon til Fædrelandsvennen.

Tyveriet skjedde natt til fredag, da 18-åringen og de to kameratene kom på den døgnåpne bensinstasjonen rundt klokken 02.30 på natten.

18-åringen, som har vært ansatt siden mai, gikk bak disken og snakket med personen som var på jobb, og klarte samtidig å snike med seg nøkkelen til kontoret og safen. Tyveriet ble oppdaget et par timer senere av andre ansatte.

Mistanken ble fort rettet mot den 18 år gamle mandalitten.

— Siden han hadde vært inne tidligere på natten la vi fort sammen to og to. I tillegg hadde jeg ham litt i kikkerten fra før, han var inne og fikk en advarsel så sent som i forrige uke, forklarer Vidar Bergheim, daglig leder ved Mones Center.

I går formiddag ble de tre mennene pågrepet hjemme hos 25-åringen. Politiet fant penger på bopelen, men verken Bergheim eller politiet vil si noe om hvor mye penger det dreier seg om.

— Fikk han med seg så mye som 50.000 kroner?

— Det er en betydelig sum med penger det dreier seg om, men så mye som 50.000 kroner er det ikke, sier Bergheim.

18-åringen og 25-åringen innrømte i avhør å ha stjålet pengene og ble sluppet fri i går kveld. 23-åringen blir framstilt for varetektsfengsling i dag.

Bergheim er skuffet over at en av de ansatte stjal fra ham.

— Det er ikke bare pengene det handler om. Jeg er utrolig skuffet over at han gjør dette, det er et tillitsbrudd mot både kollegene og bedriften. Det er leit at han ødelegger slik for seg selv, og det er horribelt at han gjør noe slikt mot kolleger. Det likner ingen ting, sier han. LENE GUNVALDSEN