LYNGDAL: Jenta som nå er 17 år, er den samme som i sommer ble funnet skyldig i å ha vært med på å sette fyr på Fiskå skole i november i fjor. Oppholdet på barnevernsinstitusjonen er en del av straffen hun ble idømt for skolebrannen, der verdier for flere millioner kroner gikk tapt.

Det var en sen søndagskveld i sommer at den da 16 år gamle jenta truet to andre jenter som i likhet med henne selv bor på den statlige barnevernsinstitusjonen noen få kilometer utenfor Lyngdal sentrum.

Da 16-åringen kom hjem til institusjonen oppdaget hun at døren til rommet hennes var brutt opp og at en mp3-spiller og en cd-spiller var ødelagt. Det var også sølt cola i sengen hennes.

Dette fikk henne til å eksplodere, og hun hevnet seg med å tømme brus utover sengene til de to jentene. Det oppsto høylytt krangel mellom jentene, og 16-åringen sprang ned på kjøkkenet og hentet en kniv. Med denne i hånden truet hun med å drepe de to andre jentene. Hun truet også med å sette fyr på barnevernsinstitusjonen. Andre kom raskt til og fikk tatt fra henne kniven. Ingen kom fysisk til skade under episoden.

Lister tingrett har dømt tenåringsjenta til 21 dagers betinget fengsel. Hun har dermed fått sin tredje dom, men slipper også denne gangen å sone i fengsel.