SONGDALEN: Politiet pågrep i 03-tiden to brødre på 20 og 22 år fra Nodeland som de mener står bak innbruddet. Hjemme hos brødrene fant patruljen en rekke stjålne gjenstander som stammet fra innbruddet i bolighuset i Hortemo ringvei.

— Gjenstandene var lett gjenkjennelige. Fornærmede kunne bare komme til brødrene og plukke med seg de mest verdifulle tingene, sier operasjonsleder Børge Steinsland ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennens nettavis.

Huset rasert

Innbruddet ble oppdaget da familien i huset på Hortemo kom hjem fra ferie sent onsdag kveld. Inngangsdøren var brutt opp og huset totalt rasert, ifølge politiet. Smykker, gull, høyttalere, gitar og en rekke dyre varer var forsvunnet.

— Ut ifra spor politiet fant på åstedet tydet mye på at innbruddet var utført nylig, sier operasjonsleder Steinsland.

Tre timer senere stoppet politipatruljen en kjenning de visste ikke hadde førerkort. Mannen var i besittelse av mindre mengder hasj, og politiet bestemte seg for å ransake boligen hans på Nodeland, hvor også broren befant seg.

Brødrene arrestert

I boligen fikk politiet seg imidlertid en overraskelse. I tillegg til at de fant tyvegodset fra innbruddet som var meldt inn tidligere på kvelden, var også en del gjenstander som kan stamme fra flere innbrudd på Agder lagret i bopelen.

— Fremdeles er det en god del gjenstander i huset som må undersøkes. Disse kan stamme fra andre steder, sier Steinsland.

Brødrene har ikke innrømmet innbruddet. De vil bli vurdert fremstilt for varetekt torsdag.