BEIJING: Kina innfører strengere regler for utlendinger som ønsker å adoptere barn. Søkere som er overvektige, deprimerte eller ugifte, vil bli avvist.

– Vi vil fortsette med utenlandsadopsjoner i henhold til loven, sier Xing Kaimin, som leder Kinas senter for adopsjonssaker, til avisa China Daily.

– De sentrale kriteriene er ment å beskytte barns interesser og korte ned ventetiden for mer kvalifiserte søkere. Det betyr ikke at vi har fordommer mot mindre kvalifiserte søkere, som fortsatt kan søke, sier han.

Retningslinjene trer i kraft 1. mai 2007. De innebærer at verken enslige eller ugifte par kan adoptere. Et par må ha vært gift i minst to år, og folk som tidligere har vært skilt, må ha vært gift i minst fem år.

Et annet kriterium er at adopsjonsforeldre må ha en sunn BMI, det vil si et godt forhold mellom høyde og vekt som indikerer at man ikke er for tykk.

– Overvektige mennesker har større risiko for å bli syke og risikerer å leve kortere, sier Xing Kaimin.

Det er første gang kinesiske myndigheter bekrefter de nye reglene. Tidligere i desember ble de kjent via et amerikansk adopsjonsfirma.