Mandal: — Redningsaksjonen ble en helt spesiell opplevelse, sier mandalordfører Åse Lill Kimestad, som hadde hyret seg om bord i fullriggeren sammen med sønnen Erik.

Det var da far og sønn skjøt opp sitt siste nødbluss fra redningsflåten de ble oppdaget av mannskapet på fullriggeren. Da hadde de to nederlenderne ligget ni timer på flåten etter at de måtte forlate havseileren nord for Den engelske kanal.

— Det er utrolig at de to kunne skyte opp ni nødbluss uten å bli oppdaget i et av verdens best overvåkede og mest trafikerte områder til sjøs, sier Kimestad. Inntrykket hennes var at de to like godt kunne blitt påkjørt av et stort skip som å bli reddet.

— Fullriggeren var flere timer forsinket da vi traff på far og sønn. Hadde vi vært i rute, er det tvilsomt at vi hadde truffet på dem, sier Kimestad. Hun mønstret av i Dunkerque sammen med sønnen.

Åtte mandalitter var med på turen. I tillegg ordfører og sønn deltok Nils H. Lundevik, Per Ø. Walvik med sønn og Mika Seyffart med to døtre. AKSEL FAAG