HOVDEN: Selvbygger Bjarne Dramsdal bygger tre laftehytter på Hovden nær Hovden Fjellstoge. Den ene av disse er fullført og rager 1,2 meter høyere enn reguleringsforskriftene tillater. Den er også for stor i grunnflate — 113,1 kvadratmeter mot omsøkt 96 kvadratmeter.

10. januar la sektorsjef Sissel Bakke ned byggeforbud på stedet.

Etter befaring av utvalg for plan- og byggesaker i området mandag, oppfordrer nå politikerne utbygger Dramsdal til å søke dispensasjon fra størrelsesreglene for alle tre hyttene. Om dispensasjon blir gitt, skal den gjelde fra regelverket for området Børtemannsbekken Nord.

Tiltakshaver Dramsdal har i brev til Bykle kommune forklart at høyden på grunnmuren på den ferdige hytta ved en feil ble lagt på kote 847,2 i stedet for 846. Nå får altså utbyggeren en sjanse til ved at utvalget for plan- og byggesaker skal behandle dispensasjonssøknaden senere i sommer.

I mellomtiden skriver rådmannen i saksutredningen at «byggeskikk og høgde verkar på opplevinga av estetikk og trivsel. Særskilt innan hyttefelt kor det skjer fortetting. Då skal ein vere særskilt varsam med å følge føresegner for å vera sikker på at ein rettar seg etter mål om ein heilskapelig god estetisk utvikling av området. Det er sett høgdereglar i alle regulerte felt. Desse er juridisk bindande». johs. bjørkeli