For å se videoen må du ha programmet Windows Media Player. KRISTIANSAND: — Vi tar selvkritikk på at informasjonsflyten internt på en sak av denne art skulle vært bedre. Vi vil se på informasjonsflyten, fordi vi tar slike saker på alvor, sier Ragnar Ringvoll, politiinspektør og leder for etterforskningsseksjonen i felleskrim ved Agder politidistrikt.

Lillesandskvinnen Ann-Helen Karlsen (35) forsvant fra Tananger utenfor Stavanger natt til 6. mars i år. Hun ble meldt savnet den 14. april, og saken ble etterforsket ved Lillesand lensmannskontor.

Uheldig

Nå retter søster Torhill Karlsen kritikk mot Agder-politiet for at etterforskningen kom for sent i gang.

— Det er uheldig at saken ikke kom til Stavanger tidligere, sier etterforskningsleder Ernst K. Rossebø ved Rogaland politidistrikt. Torhill Karlsen på sin side mener politiet burde etterforsket saken i et større omfang tidligere.

— Siden hun er rusmisbruker, føler jeg etterforskningen kom litt tregt i gang, sier Karlsen.

Ragnar Ringvoll og politiet tar nå selvkritikk.

— Denne saken viser at vi alle har noe å lære i ulike faser av etterforsknigen, uansett tjenestested. Vi må alle gå i oss selv, mener Ringvoll, som sier at det åpenbart er ulike oppfatninger av når de ulike tjenesteledd ble varslet. Hvilket igjen bare understreker at internrutinene må bedres.

Tidsgap

Seksjonslederen kommer dermed med kritikk av Lillesand lensmannskontor .

— Dette er sterk kritikk?

— Ja, det kan du si, men det er internrutinene jeg er mest opptatt av å kritisere. Vi har alle et ansvar for å gjøre det bedre og som leder har jeg et spesielt ansvar, sier Ringvoll.

— Ble etterforskningen vanskeligere på grunn av dette?

— Det er klart at når tidsgapet mellom en eventuell kriminell handlig og etterforskningen starter blir stort, kan man miste spor og opplysninger. Det er vi aldri glade for, sier Ringvoll.

— Det er enkelt å kritisere i ettertid, men vi må ta lærdom av dette, fordi dette er en type sak som vi ikke ønsker å ha svikt i, fortsetter Ringvoll.

Ringvoll mener det er bare å beklage hvis familien nå føler at de ikke har blitt tatt på alvor.

Behandles likt

To av søstrene til Ann-Helen var i Stavanger i mai og lette etter henne.

— Dette er nytt for meg. Jeg har ikke hørt det før nå, sier Ringvoll.

Fædrelandsvennen skrev dette på onsdag.

Ringvoll poengterer at saken ikke ble nedprioritert fordi Ann-Helen hadde rusproblemer.

— Vi kan ikke ha en sorteringsmaskin når det gjelder straffesaker, alle saker skal behandles likt. Vår innsats skal ikke avgjøres av hvem som er offer, men av alvorligheten i saken, mener Ringvoll.

— Det hører med til historien at vedkomne har vært borte over lengre perioder tidligere, fortsetter Ringvoll.

Munnkurv

Avtroppende lensmann i Lillesand, Arvid Omdal, har åpenbart fått munnkurv. Han nekter å uttale seg til Fædrelandsvennen, men har tidligere sagt til Lillesandsposten at lensmannskontoret i Lillesand de allerede kort tid etter at savnet-meldingen kom, anmodet Stavanger-politiet om bistand. I et lengre intervju med Lillesandsposten i går redegjør han for den etterforskningen lensmannskontoret har gjennomført siden Karlsen ble meldt savnet.