Slik jeg ser det er laget vårt komponert slik at det blir stadig sterkere jo lenger utover i stafetten vi kommer. Vibeke Skofterud, Hilde Gjermundshaug Pedersen, Kristin Størmer Steira og Marit Bjørgen. Det er laget vårt.

Mye handler om å komme godt ut på den lunefulle første-etappen. Det vet jeg alt om etter å ha gått etappen i både VM og OL. Det handler om å være med fra starten av, finne seg en god posisjon og — ikke minst - unngå ski- og stavbrekk. Et årvåkent blikk er gull verdt, men alt dette vet heldigvis Vibeke alt om.

Selv likte jeg førsteetappen utrolig godt. Jeg elsket dueller kvinne mot kvinne. Når jeg nå ser tilbake på min egen karriere, skulle jeg gjerne fått oppleve sprint og fellesstart - øvelser som ikke stod på programmet da jeg selv var aktiv.

Men nok om det, og mer om stafetten: Gjør Vibeke jobben sin på første etappen i dag, tror jeg bare det går én vei: Mot vårt første gull i dette VM!

Formen til jentene er i alle fall upåklagelig - noe vi fikk se på skiathlomen lørdag. Selv om Marit Bjørgen var best av våre med sølv, har jeg likevel lyst til å nevne bronsevinner Kristin Størmer Steira først.

Jeg tror hun gjorde lurt i å ligge litt avventende på klassisk-delen for så å trå til skikkelig på skøytingen, som er hennes beste disiplin. Det var en fryd å følge hennes kjappe frekvens og flotte stil på skøytingen. For ikke å snakke om den fantastiske avslutningen.

Faktisk var det ikke mye om å gjøre før hun hadde tatt igjen Marit også. Og det til tross for at hun leverte varene, og vel så det, hun også.

Selvsagt kan en spekulere i om Marit burde sluppet Tsjepalova forbi seg tidligere. Samtidig ville hun nok holde oppe farten, i frykt for at de beste skøyterne skulle ta henne igjen. Og Tsjepalova var ikke akkurat veldig hissig på å gå i front, inntil hun slo til for fullt og regelrett reiste fra Marit.

Hilde Gjermundshaug Pedersen hadde jeg stor tro på, men hun var sjanseløs med altfor bakglatte ski. Jeg hvordan det er med stadige glipptak i så lange motbakker. Da brenner du kruttet fort, blir stiv og er i praksis sjanseløs i et slikt beite. Uansett er jeg overbevist om at vi får se mer til henne i VM. Jenta er i form!

I går fikk vi et bevis på hvor spennende slike skiathlomer kan være. Du verden så spennende det var! Med litt mer tur kunne vi faktisk stukket av med gullet, men bronse til Frode Estil var kjempebra, det også.

Jeg tror han gjorde lurt i å gå billigst mulig på skøytingen, etter at han hadde vært med på å trekke feltet i store deler av den klassiske delen. Avslutningen hans er det i alle fall bare til å ta av seg hatten for. Man kan jo alltids lure på om han også kunne tatt gullet, om ikke han hadde hektet i Giorgio Di Centa. Men slikt blir bare spekulasjoner.

Kristen Skjeldal leverte også et bra løp med sjuendeplass. Samtidig hadde jeg unnet ham en enda høyere plassering, ettersom han var så nære, med kun 11,5 sekunder opp til Vincent Vittoz. Kristen begynner jo etterhvert å bli voksen, han også...

Spenning ga gutta oss foran tv-skjermen i alle fall. Selv hjelper jeg til med både armer og bein når det er på sitt mest kritiske. Selv om det er noen år siden jeg la opp, kjenner jeg fortsatt på innsiden hvordan det er, når dramatikken er som størst.