MANDAL: — Det vil være ulogisk å fjerne en markise som alle har godtatt i ti år, sier Espen Walther som er fungerende leder for teknisk forvaltning i Mandal kommune.

Hegnanders Hus har fått ordre om å fjerne markisen innen 1. august, men har søkt om å la den få henge fortsatt.

Det var i forbindelse med protesten fra Hegnanders Hus mot markisen til Michael Taanevig på Big Top Taanevig oppdaget at markisen hadde hengt ulovlig hos naboen i ti år. Kommunen hadde gitt midlertidig tilaltelse til markisen for ti år siden. Deretter har den hengt permanent på utestedet.

Elsa Franz Pohlman og Trond Larsen har på vegne av Hegnanders Hus protestert mot markisen Michael Taanevig nå har søkt om å få sette opp over uterestauranten til Big Top etter at planutvalget avviste Taanevigs første framstøt. Samtidig sa planutvalget at det ville være positiv til en løsning som ble bedre tilpasset miljøet. I protesten klages det spesielt over at markisen til Big Top vil ødelegge for ettermiddagssola ved Hegnanders Hus.

— Søknaden fra Michael Taanevig er mangelfull. Det er umulig å vite hvor stor markisen vil bli når det ikke er notert på tegningen. Derfor må vi be Taanevig søke på nytt, sier Espen Walther.