For å se videoen må du ha programmet Windows Media Player.En av personene forsøkte å svømme til land etter at skjærgårdsjeepen gikk tom for bensin. Etter halvannen time i sjøen ble han funnet ved Hudholmen ytterst på Justøya av hytteeier Kjell Sandvig.

— Mannen fløt fritt i vannet i en våtdrakt. Han så forkommen ut, sier Sandvig til Fædrelandsvennen.

Mannen, en 36-åring fra Kristiansand, fikk sagt ifra at to personer befant seg i en båt lenger ute. En omfattende leteaksjon ble satt i gang, og en halv time over midnatt ble en 43 år gammel mann og en 36 år gammel kvinne, begge fra Kristiansand, funnet i god behold. Etter at ambulansepersonell hadde klarert dem, ble personene brakt inn til arresten.

Mannen i våtdrakt ble innlagt på Sørlandet sykehus sterkt nedkjølt. Torsdag formiddag var han i så god form at han ble brakt til arresten i Kristiansand. De tre kristiansanderne vil bli avhørt torsdag.

— De tre personene er mistenkt for båttyveri, sier operasjonsleder Ove Austenå ved Agder politidistrikt, til Fædrelandsvennens nettavis.

Politiet fattet mistanke til at noe var galt da de fant flere tomme bensintanker i båten. I tillegg kjente politiet dem igjen fra tidligere forhold.

— Omstendighetene rundt båten og folkene gjorde at saken gikk fra å være utelukkende en redningsaksjon til en vanlig straffesak, sier Austenå.

Redningsaksjonen hadde et betydelig omfang med deltakelse av ambulanser, luftambulansen, poltibåter, redningsskøyte og dykkere fra brannvesenet. Et Sea King-helikopter fra Rygge var underveis til stedet, men kunne returnere da de to ombord i båten ble funnet.