KRISTIANSAND: – Med nettavisen Verdinytt.no gleder vi oss til å utfordre leserne og bli et nytt friskt pust i mediebildet, sier journalistene Tor-Bjørn Nordgaard og Svend Ole Kvilesjø i en pressemelding som er sendt ut tirsdag kveld.

Den nye avisen skal etter planen sikte seg inn mot et bredt, allment publikum og lover løpende journalistisk dekning av aktualitetsstoff og samfunnsdebatt. De vil ha mest fokus på kristenlivsstoff og politiske verdidebatter.

Nettavisen vil stå på evangelisk kristen grunn, opplyser de.

Base i Kristiansand og Oslo

Tor-Bjørn Nordgaard vil bli ansvarlig redaktør for avisa. Han har de siste seks årene jobbet som nettredaktør, nyhetsleder og journalist i avisen Norge IDAG.

Han ville jobbe med avisa fra Kristiansand.

Svend Ole Kvilesjø blir avisens daglige leder. Han har blant annet bakgrunn fra 18 år som journalist i Aftenposten, og vil jobbe med Verdinytt fra Oslo.

– Verdinytt.no kommer til å ha en profil som løfter opp troen på Bibelen som Guds Ord, menneskelivets ukrenkelige verdi og de kristne verdienes skapende kraft i samfunnet, forteller grunnleggerne av avisa.

– Vil utfordre leserne

Kvilesjø sier i pressmeldingen at de håper kan bidra til at leserne tør å snakke om - og stå for - egne verdier.

– Du og jeg blir daglig utfordret på våre verdier, det vi tror på, det som er viktig for oss. Mange kjenner at det er krevende å snakke om egne verdier i 2022, sier Kvilesjø og legger til:

– Det er derfor vi lager nettavisen Verdinytt.no, som virkelig skal utfordre deg som leser. Vi vil gi deg innsikt, bakgrunn, kunnskap, argumenter og et fellesskap som gjør det lettere å stå fram, snakke om – og forsvare de verdiene du har og tror på. Da kan du stå oppreist i stormen når motstemmene kommer.

Det var i høst at de Kvilesjø og Nordgaard kom på ideen om å starte en ny kristen nettavis.

– Vårt håp er at alle deler av Kristen-Norge vil oppleve Verdinytt som deres avis, sier de to i pressemeldingen.