ARENDAL: Det var en noe stresset sykehusdirektør som entret lokalet på sykehuset i Arendal. Olsen var svært opptatt av at møtet skulle holdes internt og at pressen ikke hadde adgang.

Svært mange strømmet til lokalet. Ifølge fvn.nos reporter på stedet, tydet det på at auditoriet ble fylt til randen av ansatte.

Flere personer fvn.no snakket med på utsiden, sa at de krevde fakta på bordet og ønsket ro.

Bakgrunnen for krisemøtet er Fædrelandsvennens reportasje på lørdag om feilbehandling av nyfødte i Arendal. Saken har blitt fulgt opp med en rekke medieoppslag.

«Lørdag 28.mai sto det en artikkel i Fædrelandsvennen som omhandlet feilbehandling og avviksmeldinger vedrørende nyfødte barn ved Barneavdelingen SSA (Arendal). Artikkelen er skrevet på selvstendig grunnlag av journalisten i Fædrelandsvennen og er fulgt opp av flere oppslag i media. Sykehusledelsen ønsker i dialog med de ansatte å klargjøre de forhold som omtales i og som er skapt som følge av saken. Det inviteres derfor til et åpent dialogmøte mellom ledelsen og ansatte i Auditoriet i Arendal tirsdag 31.mai 2011 kl. 15:00».

Både hovedtilllitsvalgte og verneombud er til stede på møtet. Klokken 16 blir det pressekonferanse med sykehusledelsen og de tillitsvalgte. Fvn.no sender live fra pressekonferansen.