MANDAL: I 14-tiden i dag opplyste mandalspolitiet på Facebook-sidene sine om en rekke innbruddstyverier i biler, hytter og lignede den siste tiden. Det skjedde etter pågripelsen av en «kjenning» i midten av 30-årene i dag morges.

– Det var mistanke om at han var påvirket av narkotika. Og han hadde amfetamin på seg, opplyser politibetjent Erik Lund til fvn.no.

Narkotika-funnet førte til en ransakelse hjemme hos mannen, der politiet fant flere gjenstander verdt å se nærmere på både i og utenfor boligen. Et parabolkort kunne snart spores til en hytte på Eigebrekk. Den Rogaland-bosatte hytteeieren skal nå være underveis til Mandal for å se om mer kan være stjålet.

Etterforskningen er fortsatt i en tidlig fase.

– Vi oppfordrer andre i området til å se om også de kan ha hatt ubudne gjester på besøk, sier Lund.

Politiet mener også å kunne knytte den pågrepne mannen til to grove teorier nær Oksevollen i Mandal sentrum. Begge skjedde natt til tirsdag. Det ene stedet ble det stjålet fra en bil og en garasje, det andre steder ble det knust et bilvindu og stjålet en sykkel, forteller politibetjenten.

– Vi tror ikke mannen som er pågrepet kan knyttes til alle hendelsene. Det gjelder forhold over de siste to ukene, sier Lunds kollega Arvid Adrianssens, som forfattet meldingen i ettermiddag.

Han tilføyer at politiet jevnlig bruker nettsamfunnet, både til forebyggende arbeid og i tilfeller som dette: for å få hjelp til å knytte tyvegods til konkrete hendelser, og ellers gjøre folk oppmerksomme.