PUSLEBIT 1: Disse glattbitene lå igjen på åstedet i Kartheia. Politiet fikk bekreftet at glasset tilhørte en Toyota. FOTO: POLITIET
PUSLEBIT 2: Slik så lykta ut etter at bilen forlot innbruddsstedet og ble satt inn på verksted. FOTO: POLITIET
PUSLESPILL 3: Slik så lykta ut etter at politiet hadde gjort seg ferdig med puslespillet og fått det til å stemme. FOTO: POLITIET

Kristiansand: — Innbruddet i engroslageret til sykkelfirmaet CyklOn AS på Kartheia i Kristiansand ga etterforskerne gode spor, sier overbetjent Geir Hansen ved Kristiansand politistasjon. – Utenfor porten lå det rester av knust lykteglass.

Søndag 21. mars om ettermiddagen rygget 35-åringen fra Søgne sin fars bil inn i porten til lageret. Porten ble bøyd innover, og åpningen var nok til å ta seg inn i lageret. Ut ble det tatt to sykler. Et par uker før hadde samme mann vært på stedet og forsynt seg med to sykler. Samlet verdi på syklene er 165.000 kroner.

— Vi fant ut hvilket bilmerke som glassbiten tilhørte. Politiet oppsøkte bilforhandleren og verkstedet. Der stod en bil til reparasjon med knust glass, og våre glattbiter passer perfekt i puslespillet. Dermed var saken oppklart. Bileierens sønn ble pågrepet, og har tilstått de to tyveriene, forteller Hansen.