Kristiansand: I forrige måned ble en mann fra Lyngdal dømt til forvaring i seks år for kidnapping, trusler, vold og voldtekt. Han kidnappet en vekter og en annen mann i Sørlandsparken ved bruk av en pistol. De to ble kjørt til Lillesand med vekterens bil. Her overtok den 55 år gamle mannen bilen, med vekteren og en tilfeldig mann på 23 år som gisler, plassert i bilen med jakke og ullteppe over hodet.

23-åringen fra Kristiansand gjenkjente for øvrig 55-åringen, og nevnte fornavnet hans i bilen. Han ble for øvrig påsatt håndjern etter at søgnemannen hadde overtatt gislene. På telefon fra ferie i Tyrkia kunne 23-åringen med bestemthet fortelle at håndjernene var kommet på før 55-åringen overtok gislene. Men 55-åringen fortalte i retten, med støtte fra vekteren, at 23-åringen nok husket feil. Han husket for øvrig mer da han vitnet over telefonen i går enn da han forklarte seg for politiet. – Jeg har tenkt mye på saken i det siste, og alt er mye klarere nå, sa vitnet.

Det var imidlertid gjennomgående vanskelig for vitnet å huske detaljer fra kjøreturen da 55-åringen overtok gislene i Lillesand. Etter en tids kjøring satte søgnemannen av vekteren på veien mot Birkeland. 23-åringen satt på i bilen, som var fratatt vekteren, tilbake til Kristiansand. Ved Rona satte 55-åringen bilen fra seg, og tok drosje til Søgne ved bruk av et kredittkort som tilhørte vekteren.

I retten i går erkjente 55-åringen det meste. Han var imidlertid svært indignert over at mediene hadde omtalt ham med alder og bosted, fordi han var blitt identifisert i Søgne, og tildelt hovedansvaret for det den dømte lyngdalsmannen hadde gjort. 55-åringen var også oppbrakt over at han var omtalt med tilknytning til Hells Angels. Det var opplysninger som kom fram i straffesaken mot lyngdalsmannen.

– Denne opplysningen har medført at jeg har fått stramme henvendelser, hvor jeg er gjort oppmerksom på at det kan være farlig å utgi seg for å ha tilknytning til HA når du ikke har det, understreket søgnemannen.

Det ble inngått forlik i retten i går om at 55-åringen skal betale vekteren 15.000 kroner i oppreisningserstatning.