Oslo: Før selve saken startet tok dommeren opp spørsmålet om det var grunn til å fremme saken for domstolene nå, fordi Viggo Kristiansen har levert nok et krav til Gjenopptakelseskommisjonen om å få en ny rettssak der han vil bevise sin uskyld etter å ha blitt dømt for voldtekt og drap.

Advokat Sigurd Klomsæt, som fører saken for Kristiansen sammen med advokat Arvid Sjødin, ba om at saken ikke ble utsatt. – Viggo Kristiansen har liten tro på at enda et krav til Gjenopptakelseskommisjonen vil bli imøtekommet. Hans sak er nok ganske klar på at det er domstolene som er den rette arena, enten her i Norge eller i utlandet, sa Klomsæt med klar adresse til Menneskerettighetsdomstolen.

Regjeringsadvokaten hadde ingen innvendinger mot at saken ble fremmet for retten. Dermed startet advokat Klomsæt sitt innledningsforedrag. Senere i dag skal advokat Sjødin spesielt ta for seg dna-bevisene som ble brukt da Kristiansen ble dømt til forvaring i 21 år.

Først i morgen slipper regjeringsadvokaten til med synspunktene som Gjenopptakelseskommisjonen har lagt til grunn når kravet fra Kristiansen om å få saken sin prøvd på nytt er avvist flere ganger.