KRISTIANSAND: — Regjeringen tilslører at vi ikke får de pengene vi burde hatt. Den fremstiller null-vekst som økning, sier rektor Eli Fjermeros.

Null drop-outs

Skolen driver ”S/S Sjøkurs” ett av landets to gjenværende skoleskip. Den videregående skolen har 60 elever. I fjor droppet ingen ut. Skolen, som er praktisk rettet, har elever som etterspørres i den maritime næring, etter to år med praktisk opplæring på sjøen.

På regjeringens budsjettsider på internett står dette:

” Tilskuddet til Sørlandet Maritime Videregående Skole (Skoleskipet M/S Sjøkurs) foreslås økt med 1,5 millioner kroner til 14,3 millioner kroner. Skoleskipet er et viktig alternativt skoletilbud på videregående nivå, og kan vise til høye søkertall og svært lite frafall.”

— Sannheten er at vi fikk 14,3 millioner i år også. Det de gjør er å omdanne et ekstratilskudd til fast tilskudd. Det er jeg glad for, men noen økning er det jo ikke, sier rektor Fjermeros.

Vedlikehold

Hun ba om 3,67 millioner kroner ekstra. Skoleskipet ”S/S Sjøkurs” ble bygget i 1955 og trenger sårt til vedlikehold.

— I tillegg har vi syv ubemannede stillinger. Hver gang vi er på tokt med elevene, er vi avhengige av at frivillige stiller opp som mannskap. Sånn burde det ikke vært, sier rektor Eli Fjermeros, som nå ber Agderbenken på Stortinget og sørlandske redere om lobby-hjelp.

— De må presse på. Jeg håper at den endelige behandlingen i Stortinget kan hjelpe oss noe, sier hun.