KRISTIANSAND: — Jeg er dypt rørt over å få oppleve den varmen og omsorgen jeg ble møtt med i Kristiansand i dag, sier statsministeren som nå er vei til Larvik.

— Det gjør sterkt inntrykk på meg å se alle som ikke lar seg skremme til taushet, men som står opp og ønsker å formidle at de slutter opp om fellesskap og demokrati. Det var sterkt å være i Kristiansand i dag, sier statsministeren.

Hundrevis

Hundrevis av unge og voksne flokket seg rundt Jens Stoltenberg på Torvet, der han sammen med ordførerkandidat Mette Gundersen og fylkesordførerkandidat Toril Runden delte ut roser i tre kvarter rundt klokken 13.00. Mange måtte ha en klem, eller gi statsministeren et trøstens ord og et takkens ord. Stemningen var helt spesiell. Mange klappet allerede da han kom.

Hele veien opp fra partilokalene i Dronningens gate stoppet folk. Jens fikk vink, hyldningsrop og takk nesten for hvert eneste skritt han tok opp til Torvet.

Else Kleveland i 60-årene sa det slik til fvn.no etter at hun fikk klemmet statsministeren: - Endelig fikk jeg treffe ham. Jeg har ventet lenge på det. Statsministeren fortjener all støtte i disse dager. Det var ufattelig stort å få ta ham i hånda og takke.

Spesielt øyeblikk

Ekstra følelsesladet ble det da Jens Stoltenberg fikk øye på Aud Blattmann, tidligere stortingsrepresentant fra Vest-Agder i den tette folkemengden rundt talerstolen på nedre torv. Aud var bestemor til Torjus Blattmann som døde på Utøya.

— Det var sterkt å få treffe Aud og få uttrykke medfølelse. Hun har mistet et barnebarn. Dessuten står jeg henne spesielt nær. Hun satt i energikomiteen da jeg kom inn som nyvalgt på Stortinget. Aud har lært meg mye, veldig mye, men framfor alt en ting: At politikk handler om hverdagen til folk, sier Stoltenberg til fvn.no.

På talerstolen var Stoltenberg i storslag og snakket om alle festene han var på i Kristiansand, mens han avtjente verneplikt på Evjemoen, fester han håper det ikke finnes noe som helst dokumentasjon fra.

Hyllet Mette

Ellers brukte han talen til å hylle Aps ordførerkandidat i Kristiansand, Mette Gundersen.

— Det går ikke an å få en bedre ordfører i Kristiansand enn Mette. Jeg har kjent henne siden vi var i AUF. Hun taler Kristiansand og Sørlandets sak så sterkt at det nesten er plagsomt for oss i Oslo. Hun har sittet sentralt i kulturdepartementet. Hun skal ha mye av æren for kulturløftet i Norge og Kilden i Kristiansand. Hun er en varm politiker, en dyktig politiker. Dere MÅ stemme på henne, sa Stoltenberg.