KRISTIANSAND: Politiet fikk melding om innbruddet klokken 07.01. — En container er blitt brutt opp i løpet av helgen. En patrulje er på vei ut så vi vet foreløpig ikke hva som er blitt stjålet, men det kan jo være mye rart, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Hans Petter Osaland, til fvn.no.

10.000 - 100.000 kroner

Gründer og eneeier i Netthandelen, Einar Øgrey Brandsdal, hadde klokken 11.00 heller ikke helt oversikt over hva som var blitt stjålet.

— De har stjålet varer som er ferdig pakket og på vei ut til kundene, så vi vet som regel ikke hva de har fått med seg før kundene begynner å klage, forteller han.

Han kan derfor ikke si hvor store verdier det er snakk om.

— Men det kan jo være alt fra 10.000 til 100.000 kroner.

Ofte

Det er ikke første gang tyver slår til mot en container med varer tilhørende Netthandelen.

— Det er plagsomt at det skjer så ofte. Så det er snakk om store verdier som er blitt tatt i løpet av de siste årene. Også i Søgne har vi hatt mange innbrudd, sier Brandsdal.

Det er som regel lett omsettelige varer som blir stjålet, og han har ingen ide om hvor mange innbrudd selskapet har hatt totalt.

— Men det er en hel haug. I fjor sommer hadde vi nesten innbrudd en gang i uken. Jeg begynner å bli skikkelig oppgitt nå, sier han.

Han sier selskapet har sikret containerne med skikkelige hengelåser, og har videoovervåkning av området.

— Men de har ofte på seg hetter og slikt som gjør det vanskelig å identifisere de, forklarer Brandsdal.