julelys 14.jpg Foto: Torbjørn Widzøe
KLAR MELDING: Alle som besøker ekteparet på Loga i Flekkefjord ønskes god jul med lysende bokstaver. Foto: Torbjørn Widzøe
DEKORATIVT: 37 slike lysfigurer er plassert rundt huset til flekkefjordsparet. Foto: Torbjørn Widzøe
Det er rikelig med nisser i hagen til ekteparet Nuland. Foto: Torbjørn Widzøe
KLASSISK: Reinsdyrene trekker sleden til nissefar. Foto: Torbjørn Widzøe
STEMNINGSFULLT: Reinsdyr og nisser lyser fint opp i desembermørket. Foto: Torbjørn Widzøe
JULEPOST: God jul til postmannen og avisbudet. Foto: Torbjørn Widzøe

FLEKKEFJORD: Da stormen “Berit” ulte rundt veggene og regnet øste ned, lå Grace og Atle Nuland på alle fire ute i hagen og koblet ledninger. Etter tre-fire dagers innsats var de klare til å sette på strømmen.

– Jeg elsker jula, men desember er også den mørkeste måneden. Da passer det fint å lyse opp litt, sier Grace.

I hagen og på husveggen står 37 julenisser, reinsdyr og snømenn og skinner. Noen blinker i flere farger, mens andre er hvite og mer nøytrale. Samlingen er blitt større år for år, og har siden i fjor økt med sju nye lysende figurer.

– Vi har kjøpt mange av lysdekorasjonene i utlandet. Mens andre kommer hjem fra sommerferien med koffertene fulle av nye klær, har vi gjerne med et nytt reinsdyr eller en nisse. Det er ikke usannsynlig at vi har kjøpt enda flere til neste år, sier Atle Nuland.

Han er ikke elektriker, men mener likevel å ha god kontroll på ledningene og koblingsboksene. All julebelysningen kan skrus av og på med en bryter. Men lysene er fordelt på flere kurser så ikke sikringene går varme. Hvor mye strøm det går med vet ikke ekteparet, men sier at gleden julebelysningen gir dem er verdt hver kilowattime.

Hvert år ekteparet på Loga i Flekkefjord har tent julebelysningen, har de registrert at biler kjører sakte forbi om kveldene. Noen har også stoppet og fotografert.

– Vi har bare fått positive tilbakemeldinger, og har heldigvis aldri vært utsatt for hærverk, sier Atle Nuland.

Lysene blir tent ved firetiden om ettermiddagen, og får brenne til morgenen. De får stå og skinne til og med nyttårsaften, før alt blir ryddet vekk 1. januar. Alle nissene og reinsdyrene disponerer et eget soverom i ekteparets enebolig, der de får hvile de 11 månedene de ikke er i bruk.