Se video i toppen av saken

KRISTIANSAND: I helgen ble tolv båtførere tatt med promille mellom Arendal og Kristiansand, noe som gjør politiet bekymret. Og det er spesielt en gruppe båtførere de peker seg ut.

Promillekjørerne er ofte menn mellom 30 og 55 som kjenner farvannet de ferdes i ganske godt. Politiet etterlyser nå en kulturendring.

— På land aksepterer folk flest at sjåføren av en bil skal være edru. Den kulturen savner vi til sjøs. Jeg synes det er hodeløst å sette seg om bord i en båt med en fører som er så full at han nesten ikke kan gå. Jeg er både overrasket og skuffet over at mange av de vi tar er godt voksne som ikke tar inn over seg faremomentene med det de holder på med, sier Kenneth Fidjeland som er koordinator for sjøtjenesten i Agder politidistrikt.

— Det er for mange som tar båt til byen og tror det bare er å drikke for deretter å kjøre hjem etterpå. Noen av dem vi tok i helgen hadde rundt 1,5 i promille. Da mister du en del av dømmekraften. Med litt fart i tillegg blir dette fort svært farlige situasjoner, sier Fidjeland.

KONTROLL: Seks båtførere med promille ble tatt bare i kristiansandsområdet denne helgen. Politibetjentene Svein Wærenskjold (t.h.) og Audun Roland er svært betenkt over at så mange velger å kjøre båt i beruset tilstand. (Foto: Jon Anders Skau)