ARENDAL: — Vi har nå innkalt åtte søkere til intervju, opplyser kommunikasjonsdirektør i Havforskningsinstituttet Kari Østervold Toft.

Havforskningsinstituttet skal ha en kommunikasjonsrådgiver som skal styrke instituttets formidlingsarbeid og "bidra til at havet kommer på dagsorden i hele landet", het det i stillingsannonsen. 38 personer hadde søkt da fristen gikk ut 30. september.

Til uka skal de åtte utvalgte intervjues.

— Det er inspirerende med så mange og veldig relevante søkere, sier Østervold Toft.

Verdensutstillingen

Øverst på søkerlista står Thor-Egil Eik som tidligere i år var med å lansere ideen om å få verdensutstillingen til Arendal i 2022, med et seniorsenter på Fløyheia med gondolbane til torvet som Arendals svar på Eiffeltårnet i Paris.

Eiks idé høstet entusiasme fra flere politikere. NHOs regiondirektør Siri Mathisen manet til realisme, og viste til at World Expo 2020 forventer 30-39 millioner besøkende.

— Vi har ikke infrastruktur til å ta i mot slike mengder, bemerket Mathiesen til Agderposten.

Mistet gangsynet

Omsorgsarbeider og leder av Fagforbundet i Arendal, Christian Zammit, er også en av søkerne med en offentlig profil.

Han er arbeiderpartimann, vært valgt til LOs representantskap, og har sin egen blogg der han blant annet spurte om Arendals rådmann Harald Danielsen hadde mistet gangsynet, før han konkluderte med at rådmannen måtte gå av etter at han bevilget sine kommunalsjefer 110.000 i lønnsøkning for en tid tilbake.

Ikke offentlig

Den eneste søkeren som har bedt om at navnet hans ikke offentliggjøres, er en 38 år gammel redaksjonssjef i NRK Sørlandet, med maritim bakgrunn som konkurransepadler.

Han har også laget reportasjer med maritimt tilsnitt, blant annet fra den kjente ferja "Kolbjørn" som trafikkerer mellom Rådhuset og Hisøy.

OL-deltaker

En annen kjent søker er OL-deltaker fra Athen i 2004, Hans Olav Uldal, som ikke nådde helt til topps den gang etter et brutalt møte med hekken i ti-kamp.

Han deltok også i VM i 2006 og EM i 2007. Han jobber i dag som personlig trener og har medieutdannelse fra USA.

Kunst og penger

Et overraskende navn på søkerlista er Mira Thorsen i Karma Kosmetix, godt kjent fra debattsuksessen Ordskifte og som en uredd frilansjournalist i blant annet kulturbladet Stimuli i Kristiansand.

Thorsen har bakgrunn fra Miljøpartiet De Grønne, og skriver om seg selv at hun vekselvis drømmer om å bli generalsekretær i FN og sauebonde.

Journalister

Det er også flere journalister på søkerlista. Fra Fædrelandsvennen er det tre søkere: Christian Storjord i Arendal, som også er en av de aktuelle søkerne til stillingen som kommunikasjonsrådgiver hos Fylkesmannen i Aust-Agder.

Hildegunn Mellesmo Aslaksen og Hans Jacob Brekke utgjør den yngre garden på avisens Lillesands-kontor, der begge bor. Mellesmo Aslaksen kom fra Dagbladet til Fædrelandsvennen i 2008, med tidligere bakgrunn fra Agderposten og TV-Agder. Hun og Brekke er begge blant de erfarne, multimediale reporterne i avisen.