Hvordan ble du med i Rajshahia-komiteen?

— Da jeg gikk i 7. trinn kom det noen elever på skolen og fortalte om når de var på tur til Rajshahi. De oppfordret oss til å melde seg på. Det gjorde jeg og ble kalt inn til intervju. To søkere ble plukket ut. Jeg var blant de heldige.

Hvilke oppgaver har komiteen?

— Vi har hatt en del møter, der vi har pratet med rektorene i Kristiansand. Neste uke skal vi rundt på skoler og barnehager for å fortelle om hva Rajshahiaksjonen går ut på.

Du har besøkt Rajshahia selv. Hvordan var det?

— Jeg og Ragnhild Rekve fra Oddemarka skole, som er den andre skoleeleven i denne komiteen, var i Bangladesh i en og en halv uke i 2011. Det som gjør inntrykk er å oppdage hvor utrolig godt vi har det her i landet. Vi sutrer kanskje over dårlige julegaver, mens disse menneskene eier nesten ingenting. Likevel så smiler de hele tiden og er veldig gavemilde.

Hva gjorde dere under oppholdet?

— Det var lange dager, opp klokka sju og i seng ved midnatt. Vi besøkte forskjellige organisasjoner og så hvordan de brukte pengene de har mottatt fra tidligere aksjoner. Det var spesielt interessant å besøke institusjoner for funksjonshemmede.

Hvordan var Kristiansands vennskapsby?

— Det var jo enkle forhold. Vi bodde på utsiden av byen og der gikk det kuer i veien. Nå er det ett og et halvt år siden jeg var der, men jeg kommer aldri til å glemme det.

Hvordan er engasjementet ved årets aksjon?

— Spesielt ved vår skole er det et stort engasjement, kanskje siden jeg har vært der og er med i komiteen. Alle elevene får fri en dag for å gjøre et dagsverk til dette formålet. Det er mye guts.

Hva har dette arbeidet betyd for deg?

— Det å bli mer bevisst på disse tingene. Og at jeg prøver å hjelpe andre. Jeg er stolt av å være med og glad for å ha fått denne muligheten.

Hvilke planer har du etter tiende?

— Jeg har tenkt å gå på idrettslinja, muligens Wang Toppidrettsgymnas. Det virker som en god skole.

Hvorfor akkurat idrettslinje?

— Jeg spiller mye håndball og har lyst til å satse. Er med på Randesunds guttelag som akkurat har kvalifisert seg for Bringserien.

Etter videregående, da?

— Ingeniør, tror jeg. Men jeg har ennå god tid på å bestemme meg.