FLEKKEFJORD: — Han har det etter forholdene bra. Tilstanden er stabil og det er kun snakk om lettere skader, opplyser turnuslege Cecilie Egeland ved Sørlandet sykehus Flekkefjord til Fædrelandsvennen.

Det var klokken 22.17 mandag kveld at politiet ble varslet om en trafikkulykke på Træland nord for Liknes i Kvinesdal.

Både ambulanse, brannvesenet og politiet rykket ut til stedet med alt tilgjengelig personell.

Bilen snurret rundt

— Bilføreren kom kjørende i fra Liknes og var på vei nordover da ulykken inntraff. Føreren var alene i bilen. Bilen gjorde flere rundkast før den til slutt endte på taket i en bekk langs veien, opplyser lensmann Jan Magne Olsen til Fædrelandsvennen.

Den 27 år gamle sjåføren ble sittende fastklemt en periode før han ble tatt ut av vraket. Han var ved bevissthet og kunne informere nødetatene om det som hadde skjedd.

— Helsepersonellet på stedet opplyste til politiet at det i forhold til hendelsesforløpet hadde gått langt bedre enn det man kunne forvente, sier Olsen.

- Ikke ulykkesbelastet

Politiet har rutinemessig tatt blodprøve av sjåføren. Han blåste også i alkometer på ulykkesstedet. Politiet har likevel ingen indikasjon på at han har kjørt i ruspåvirket tilstand.

Det er også for tidlig å si noe om kjøretøyets hastighet i forkant av ulykken.

— Stedet er ikke spesielt ulykkesbelastet, men det er en strekning med smal og dårlig vei, sier lensmann Jan Magne Olsen.

Det skal ikke ha vært vitner til selve hendelsen.