KRISTIANSAND: 34-åringen ble til slutt stoppet av politiet da de skjøt ham i låret etter at mannen hadde kjørt inn i en husvegg i Grimstad i forbindelse med en politijakt.

Tingretten i Kristiansand har funnet at samfunnet har krav på et større vern mot mannen enn hva vanlig fengselsstraff kan gi. Derfor er han dømt til forvaring. Minstetiden skal være fire år.

Erstatning

Begge er dømt til å betale oppreisningserstatning til vekteren som ble kidnappet i Sørlandsparken, og kvinnen i Grimstad som ble offer for grov vold og kidnapping.

Vekteren har fått 75.000 kroner i oppreisningserstatning og kvinnen fra Grimstad 200.000 kroner.

Kristiansand tingrett sier i sine premisser for dommen at 34-åringen har begått en alvorlig voldsforbrytelse, en alvorlig seksualforbrytelse og to alvorlige ran.

«Han har videre begått alvorlige trusler, samt begått to tilfeller av frihetsberøvelse. Ved den helhetsvurderingen som retten har foretatt er det også vektlagt at tiltalte flere ganger tidligere er dømt for voldsforbvrytelse, om enn ikke av så alvorlig karakter som denne gang. Han er tidligere i ung alder blitt domfelt for vold. Både tidligere voldshandlinger, og det forhold at disse startet i ung alder er noe som gir økt grad av sannsynlighet for fremtidige voldshandlinger», skriver retten i vurderingen av forvaringsbehovet.

— Volden var rå og brutal

Retten betegner volden og voldtekten av kvinnen i Grimstad, som begge de tiltalte var med på, som en grov integritetskrenkelse. Spesielt er retten opptatt av hva kvinnen også måtte ha trodd da hun fikk en pistol inn i munnen.

Kristiansand tingrett har i forbindelse med straffeutmålingen for den 34 år gamle kvinnen vært særlig opptatt av de lidelsen kvinnen sammen med 34-åringen påførte kvinnen i Grimstad. Dommerne mener volden var rå og brutal.