MANDAL: – Den nye reformen innbefatter at kommunene skal ha døgnkontinuerlig øyeblikkelig hjelp. Derfor kan vi ikke legge ned legevakten for så å opprette den igjen siden, sier varaordfører i Mandal, Tore Askildsen (KrF).

Mandal kommune må spare 14 millioner kroner neste år, og rådmannen har kastet sitt blikk på legevakten som koster tre millioner kroner årlig å drifte. Han har signalisert at han vil legge ned tilbudet som 22.000 mennesker i Mandal, Marnardal og Lindesnes sogner til.

Nå viser det seg imidlertid at en bit av samhandlingsreformen som er på gang, innebærer oppbygging av lokalmedisinske senter med øyeblikkelig hjelp landet over. – Dette finansieres av statlige midler, men drives av kommunene, sier Askildsen.

Han sier at alt ligger svært godt til rette for dette i Mandal med en godt drevet legevakt i lokalene til Mandal sykehus som kommunen nylig kjøpte av Sørlandets sykehus.

– Inntil staten betaler for driften, må vi finne andre løsninger for å spare inn beløpet som en nedleggelse av legevakten ville betydd, sier Askildsen.