Hjemmelaget åpnet svært godt mot serieleder og erkerival Molde, og viste seg stadig farlig på topp. Spesielt nyinnkjøpte Borek Dockal var ivrig å bevise sine kvaliteter foran Lerkendal-publikummet. Den tsjekkiske U21-kapteinen brukte skuddbeinet sitt flere ganger i oppgjøret og bare en god Espen Bugge Pettersen hindret 22-åringen å score i debuten.Likevel var det Molde som gikk først opp i føringen etter 28 minutter da Magne Hoseth klinket ballen i stanga og i mål på en returball fra RBK-back Mikael Lustig. Gjestene scoret dermed på sin første sjanse i kampen. Fire minutter senere fikk Rosenborg en fortjent utligning etter banespillet å dømme, men måten målet kom på var langt ifra fair. Etter en corner plasserte Simen Wangberg ballen i nettet med hånden, og scoringen skulle selvsagt vært annullert.

I annen omgang produserte vertene flere sjanser og Dockal var igjen svært delaktig. Åtte minutter etter pause prøvde tsjekkeren å skru ballen i det lengste hjørnet, men Bugge Pettersen i full strekk avverget forsøket. I stedet var det Rade Prica som skulle bli Rosenborgs store helt søndag. Svensken bykset uredd fram og stupte inn 2-1 med hodet etter 66 minutter.

31-åringen ruvet igjen foran Molde-buret da han åtte minutter senere headet inn enda ett mål i nærmeste hjørne. Dockal slo et perfekt frispark i foranledningen og har allerede sikret seg sitt første målgivende innlegg i eliteserien.

Seieren var viktig for et Rosenborg-lag som vil ligge et helt annet sted enn på en 7.-plass. Veien opp mot toppen er fortsatt lang, men ikke lenger like avskrekkende i kampen om medalje. For Moldes del betyr tapet at de nå «bare» leder med fem poeng foran Brann på annenplass. (©NTB)