GRIMSTAD: Det fortalte etterforskningsleder og politiinspektør Magnar Pedersen fra Larvik politistasjon til fvn.no på åstedet onsdag kveld.

Flyttet politibilen På spørsmål om politibilen stod i samme posisjon som den gjorde da Ivarsen ble truffet av 27-åringens fluktbil, svarte Pedersen at politiet antar den står tilnærmet riktig plassert under rekonstruksjonen.

Årsaken er ifølge etterforskningslederen at det er uklart hvor politibilen opprinnelig stod ettersom Ivarsens makker flyttet kjøretøyet etter påkjørselen.

Så ikke påkjørselen Ifølge Pedersen visste ikke kollegaen at Ivarsen var hardt skadet på dette tidspunktet. Han satte dermed bilen i gir og kjørte noen meter før han avbrøt forfølgelsen. Like etter oppdaget makkeren at 48-åringen lå hardt skadet i veibanen.

— Han avbrøt dermed forfølgelsen og fant sin kollega hardt skadet, fortalte Pedersen til fvn.no.

Politiet gjennomførte onsdag kveld en teknisk rekonstruksjon av det som skjedde da politiførstebetjenten ble påkjørt og drept i tjeneste 4. mars.

Etterforskningslederen sier politiet har fått mye ut av rekonstruksjonen ved Grimstadporten.

— Det har gitt mye nyttig informasjon som forhåpentligvis kan gi oss svar på hva som skjedde her, sier Pedersen.

Bruker samme bil

Politiet brukte den samme bilen som den drapssiktede 27-åringen kjørte da Ivarsen ble påkjørt. Den røde Mazdaen var tydelig preget av den ville ferden, og er knapt kjørbar.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

REKONSTRUKSJON: Politiet brukte i rekonstruksjonen den samme bilen som 27-åringen kjørte. (Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix) Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix

— Vi prøvde å få det så likt ulykkesnatten som mulig for å finne ut hva som skjedde, sier politiinspektør Magnar Pedersen.

Vestfold politidistrikt har overtatt etterforskningen av bildrapet, etter at politimester Kirsten Lindeberg ba om at et annet politidistrikt skulle fortsette etterforskningen.

Store mannskaper På ulykkesstedet ved Grimstadporten tirsdag kveld var også krimteknikere fra Agder og Vestfold til stede, samt Kripos, en representant fra Statens vegvesen og en observatør fra Spesialenheten.

I 20-tiden kjørte politiet flere ganger ulykkesbilen ut av tunnelen i høy hastighet, og deretter bremset ned ved stedet der Børge Ivarsen ble påkjørt. Dette for å måle bremselengden.

Filmes av Kripos En politimann fungerte som markør, og stod på samme sted som Børge Ivarsen gjorde da påkjørselen skjedde.

Hele rekonstruksjonen ble filmet av Kripos.

E 18 var stengt mens arbeidet pågikk. Det var skiltet omkjøring via Nedenes og Vik.