SØGNE: Klokken 00.02 fikk politiet inn flere meldinger om at det var blitt utløst ett skudd ved en adresse i Farvannet terrasse.

— Vi bevæpnet oss og rykket ut med det vi hadde av ressurser, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Hans Petter Osaland, til fvn.no.

Skadet i foten

Skuddet skal ha blitt avfyrt etter en konflikt mellom to bilister på E 39 like i nærheten. Sjåføren av den ene bilen skal ha kjørt opp mot Farvannet, mens sjåføren av den andre bilen skal ha fulgt etter og til slutt sperret inne den første bilen.

— De skal så ha begynt å krangle på nytt, og sjåføren i den første bilen trakk et våpen og fyrte av et skudd i bakken. Dette medførte at kulen rikosjerte og en person i den andre bilen ble skadet i foten. Han ble mest sannsynlig truffet av noe steinsprut som ble utløst av skuddet, forteller Osaland.

Vedkommende som ble skadet i foten ble kjørt til legevakten med mindre skader.

Stakk til skogs

Gjerningsmennene var stukket til skogs før politiet kom til stedet.

— Vi lette etter dem uten resultat, sier operasjonsleder.

Bilen til gjerningsmennene ble tauet bort, og klokken 05.15 fikk politiet en telefon fra Falken om at de hadde fått besøk av tre personer som ønsket å komme seg inn i den aktuelle bilen.

— Vi bevæpnet oss på nytt og rykket ut til stedet. Til slutt ble tre personer pågrepet oppe ved stedet, opplyser Osaland.

Var i besittelse av pistol

En av personene var i besittelse av en pistol da han ble pågrepet, men skal ikke ha truet politiet med denne på noen som helst måte. Politiet undersøkte også bilen.

— Der fant vi nok et våpen, en skuddsikker vest og en finnlandshette, sier operasjonsleder.

Alle tre har nå status som formelt siktet i saken, og vil bli avhørt i løpet av formiddagen i dag.

Osaland karakteriserer oppdraget som krevende, og siden det tok mye politi resurser var det flere hendelser i natt som politiet ikke hadde kapasitet til å rykke ut å se på.