FARSUND: – Ytterst merkverdig, sier Arbeiderpartiets Arnt Abrahamsen, som er partiets ordførerkandidat og forhandlingsleder.

– Selvfølgelig er vi åpen for alle henvendelser. Men det er vanskelig å vite om dette er seriøst eller noe fiksfakseri. Nå gjør Boa det samme som Frp beskylder Høyre, KrF og Venstre for: De blander seg inn i et annet partis nominasjonsprosess. Det hadde vi ikke ventet, sier Arnt Abrahamsen, som presiserer at partiet ikke har fått noen formell henvendelse fra Frps forhandlingsutvalg, kun fra Andreas Bjørn ”Boa” Salvesen.

– Hva vil dere svare?

– Nå har jeg diskutert saken med Stein Ytterdahl i forhandlingsutvalget. Og det ligger vel an til at vi sier nei, svarer Abrahamsen.

Betalt stilling

– Hva sa Boa da han ringte deg?

– Han ville gi ordførervervet til oss, men bytte ut vår ordførerkandidat med Stein Ytterdahl, og at det skulle bli en betalt stilling. Varaordførervervet er i dag en 10 prosent stilling. Det virket som om Boa ville utvide denne. Men det var ikke snakk om noen andre posisjoner, kun varaordførervervet, sier Abrahamsen.

– Hvilke vurderinger gjorde dere?

– Vi har diskutert henvendelsen. Den vitner om en forhandlingspart som nok opptrer litt underlig. Vi tror ikke en slik løsning har rot i den realpolitiske virkeligheten i Farsund, sier Abrahamsen.

Kjølt seg ned

– Vi har brukt helga til å kjøle oss ned. Det ser ut til at det er flere som kunne trengt det, for å si det forsiktig, sier Arbeiderpartiets Arnt Abrahamsen.

Partikollega Stein Ytterdahl har nå overlatt til Abrahamsen å finne en forhandlingsløsning om et valgteknisk samarbeid med Høyre, KrF og Venstre.

Får den borgerlige koalisjonen med 12 mandater støtte fra Ap sine fire mandater, blir Richard Ivar Buch (H) ordfører og Torrey Skeibrok (KrF) varaordfører.

I forhandlingene er Ap tilbudt ledervervet i Landbruksutvalget og et ekstra medlem i teknisk utvalg. Arbeiderpartiet har også gjort det klart at samtlige partier må være representert i hovedutvalgene. Det innebærer at også SV vil få plass i et av hovedutvalgene.

Selsom opplevelse

Det har ikke lyktes Fædrelandsvennen å få noen kommentar fra Andreas Bjørn ”Boa” Salvesen ennå. Men han sa tidligere i dag at han ikke har gitt opp kampen om ordførervervet.

På spørsmål om hvordan han har opplevd de siste dagens oppslag om hans person, svarte han:

– Det har vært en selsom opplevelse å se hva som må til for Farsund Høyre, for at de skal føle seg vel i et kommunestyre.